eTechnika

Technologický magazín s novinkami a zajímavostmi

Novinky Ostatní Technika Zajimavosti

Robotické samořídící dopravní kužely mají zvýšit bezpečnost

Robotické samootočné dopravní kužely a chytré rachotící pásy budou testovány na CityLink, aby pomohly zvýšit bezpečnost lidí pracujících v ostrém provozu, v nové iniciativě vyvinuté se společností Telstra.

Dálkově ovládané robotické dopravní kužely budou testovány a pokud budou úspěšné, nebudou muset silničáři ​​ručně umísťovat nebo přemisťovat kužely při nastavování nebo odstraňování silničních prací nebo nouzových zón v ostrém provozu.

Senzory budou také použity na dopravních kuželech a drnčících pásech k testování schopnosti komunikovat v reálném čase s pracovníky prostřednictvím nositelného zařízení, jako je vesta, která se rozsvítí, vibruje a spustí alarm, když vozidlo vjede na pracoviště, takže mohou se dostat z nebezpečí.

Výkonný ředitel společnosti Transurban Group Victoria and Strategy, Wes Ballantine, uvedl, že zkouška bude zahájena do konce roku a bude provedena během rutinní údržby uzavírek tunelů Burnley a Domain, aby byla zajištěna bezpečnost v kontrolovaném prostředí.

„Silničáři ​​mohou být v ostrém provozu zranitelní a v současné době máme 10 000 lidí, kteří pracují na stavbě nových silnic a více pruhů na našich projektech po celé zemi, kteří si všichni zaslouží dostat se bezpečně domů,“ řekl.